matildas blogg

om katter, hundar och alkohol som vi västerländska kvinnor mest intresserar oss för enligt teheran times.

20050709

 

farmors 70årsdag.

idag har jag mått så bra, hela dagen. förutom när jag vaknade. då var jag så förbannat törstig.

jag började dagen med att äta en mysig frukost med hela min familj på balkongen i morgonsolen. efter det tog jag mig till solstolarna och låg där och slumrade ett litet tag. sen var det dags för dusch och fix, för vi skulle åka till lomma och fira farmor. och daniel skulle följa med. :)

så 14.50 satte vi oss i bilen, och kalaset började 15. mamma kör som en biltjuv, så vi var framme i lomma 25 minuter senare.. en färd som i vanliga fall tar minst 35 minuter med en vanlig förare, som t.ex. pappa. men men, vi kom nästan i tid iallafall.

det var jättemysigt hos farmor. det var hur länge som helst sen jag såg henne så glad som hon var idag. hon såg mycket yngre ut och log hela, hela tiden och skrattade en massa. jag blev så himla glad av att se henne sådan. efter vi hade ätit smörgåstårta och umgåtts hemma hos farmor och farfar tog alla en promenad ner till lomma saltsjöbad, för min kusin och farbror skulle bada. jag och daniel badade bara fötterna, och det är hur långgrunt som helst där på saltsjöbad så vi gick säkert en 200 meter ut i havet. någonstans där insåg jag att jag faktiskt saknar lomma ganska mycket. det är så fruktansvärt mysigt där. jag måste verkligen åka dit oftare, för jag trivs där.

nu är jag bara hemskt trött, då jag gick och lade mig alldeles för sent idag och mamma väckte mig strax innan tio. så nu ska jag och daniel snart sova, för att vara utsövda för lisebergsresan imorgon som kommer starta härifrån vid halv 9. jag, daniel, ligger, byst och slobban ska åka ALLT på liseberg! och vi kommer ha förbannat roligt. några andra som har roligt är antagligen dem som är på edvinfestivalen. ska ringa anna sen och få en rapport. :P

godnatt!

 

trött, ack så trtöt.

nu är klockan mycket och jag måste måste MÅSTE verkligen sova.

ikväll har jag varit på fest i ängelholm, det var väl trelvigt.. lite grann iallafall. vin + meloncider var kvällens dricka, och även jordgubbsaperitif och några folköl. haha. 01.33 gick sista tåget hem och jag hann med det, jag är fan duktigg.

stackars lisa imorgon. som hon kommer få städa.. herregud vad hennes lägenhet såg urt!

men nu ska jga fan sova. godnatt.

20050708

 

åh, ljuvliga sommar.

idag har det varit fint väder, igen! och jag var jätteduktig och ställde klockan på 9.10 imorse.

jag har ägnat dagen åt att städa, träna, sola lite grann och sen så mötte jag daniel på stan klockan fyra. vi åt glass och skrapade varsin trisslott (han vann femtio kronor på sin sist) men ingen av oss vann någonting. men det gjorde inte så mycket. sålänge som vi har varandra... vilken klyscha. men det är sant.

nu har jag egentligen bråttom och borde inte alls sitta här och skriva, då jag ska ta tåget till ängelholm om en timme ungefär. ska på fest hos en som heter lisa. har sett tjejen typ två gånger.. haha. men jim har bjudit alla och hon har sagt att det är lugnt. men jag tror ändå att festen kommer att spåra. men det är väl bara att åka dit och bevittna spektaklet. tror också att medelåldern kommer ligga på ungefär 15.

men nu måste jag duscha och göra mig iordning. och jag har inga pengar på mobilen.. jag hatar att inte ha pengar på mobilen. jag känner mig så hjälplös och handlingsförlamad, typ. måste ladda på. måste.

20050707

 

it's a beautiful day!

ja, det har verkligen varit en trevlig och vacker dag idag. både människorna jag har träffat och vädret!

jag badade i havet för första gången i år idag! sjukt sent för att vara jag, men det har inte blivit av innan. mötte sara och matilda på knutpunkten vid tretiden, sen gick vi till gröningen för att träffa viktor och petter och de andra för att bada lite. det var hemskt hemskt kallt till en början men när man väl har vant sig blir det... varmare. inte varmt. bara lite varmare. men det var iallafall skönt.

efter vi hade badat och solat ett tag var jag tvungen att cykla hem snabbtsnabbtsnabbt då jag skulle ta tåget till malin 17.31. skyndade och stressade, och jag hann med det. i lund var det mysigt och det var hur kul som helst att träffa malin igen. vi satt i vår vanliga hörna på espresso house och åt, sen gick vi och fönstershoppade ett tag och promenerade i den vackra kvällen, för att sedan landa på espresso house igen och äta lite morotstårta. (whoops. jag har syndat! men jag åt faktiskt bara en sallad till mat. :) det kompenserar, säger vi.)

imorgon ska jag städa hela lägenheten, träna och kanske på fest till kvällen. det beror lite på vad daniel vill och vad jag känner för imorgon. och jag saknar emil! måste träffa honom snart också.

attans, ikväll skulle jag träffa natasha också. hon åker till bosninen snart och blir där i en månad. saknar henne, och kommer sakna henne ännu mer om jag inte får träffa henne på en månad. men jag får inte tag på henne! skitskitskit. jaja. jag överlever, väl.

resten av kvällen ska jag spendera på mitt rum och lyssna på coldplay. jag är glad idag.

 

fint besök.

imorse fick jag fint besök av elin som precis har kommit hem från turkiet. det var hemskt trevligt. jag blev bara så chockad när jag mötte henne och min mamma i hissen.

idag har jag jobbat en del. tjänat lite mer än 200 kronor på ca 3 timmar. det är helt okej. sen blir det nog först att gå och träna lite, sen frågade matilda mig precis om jag ville följa med dem och bada på gröningen. och det är ju inte helt fel, så jag tror att jag följer med dem faktiskt.

sen ska jag ta tåget till lund vid halv sex, för att möta malin där. vi ska fika på espresso house i vår vanliga hörna och prata en massa. det ska bli hemskt trevligt.

de säger ju hela tiden i tidningen att det ska regna och bli dåligt väder, men det blir ju nästan alltid bra väder. skumt.

 

det åskade innan.

det var mysigt med åska faktiskt.. när jag var liten var jag jätterädd för åska. men jag är inte det längre, tur det.

idag har jag varit i lund med david. vi hade i princip ingenting alls att göra och vi hade inget mål med vår resa heller, så vi åt först på mcdonalds (men jag tog sallad istället för pommes, och cola light istället för cola. duktigt va? :D) sen så satt vi i stadsparken och pratade ett tag. det var trevligt och fint väder. en massa folk solade men vi satt i skuggan och nästan dog av värme där med.

när jag kom hem igen så stressade jag runt en massa, för att tillslut möta anna på friskis klockan 18. idag var det dags för spinning. typ det jobbigaste som finns. men det är en himla bra träning. och man svettas otroligt mycket. men ja, skönt efteråt iallafall.

så nu känner jag mig ganska mör i kroppen efter tre dagars hård träning och imorgon fortsätter det, fast utan anna! hon ska överge mig och åka till edvinfestivalen i västerås istället. dummis. men hon kommer synda en massa och äta onyttigt och inte äta, och jag stannar hemma och följer våra regler :) jag är lite duktig ändå.

imorgon har jag ingen aning om vad jag ska göra. antagligen jobba, hoppas jag.

och bush har besökt danmark ja. läste idag i metro om en kille som hade fått fängelsestraff eftersom han hade sagt ungefär "du skulle bara ana hur många danskar som skulle vilja mörda dig" eller något sådant. det var roligt.

fick även ett erbjudande om en plats i max bil upp till västerås idag, men jag avböjde. hade varit fett skoj att följa med upp , men min söta lilla farmor fyller 70 på lördag så jag måste fira henne, sen är det ju liseberg på söndag ffs. det kan jag inte missa!


äh, nu ska jag nog snart sova. men jag ska lyssna lite mer på håkan hellström för det var jättelängesedan och en massa gamla minnen kommer tillbaka till mig. lite bra minnen och lite dåliga... och så saknar jag daniel jättemycket just nu.

20050706

 

sovit alldeles för länge.

att jag aldrig lär mig. min kropp gillar inte att sova mer än max tio timmar. den protesterar vid tolv. och inatt sov jag tolv timmar.

så nu mår jag inte alls bra. mår illa och är darrig och trött. aj. och jag som ska vara nere på knutpunkten om en halvtimme och träffa david. bara tanken på att gå ner dit gör mig svag. men jag får väl kämpa mig ner och träffa honom ett tag iallafall.

ikväll blir det spinning med anna. herregud vad jag kommer att svettas. och efter det ska anna sova över här och vi ska festa till det med att dippa lite grönsaker. mycket party!

20050705

 

redan trött

det är fan pinsamt. klockan är halv tio och jag är redan så trött så jag vill sova. vad är det med mig? det måste vara träningen. anna och jag tränade i gymet idag och det tar på krafterna..

innan träningen träffade jag david ett tag. det var väl trevligt, trots att det bara var en timme. vi strosade runt i det fina vädret som det faktiskt var hela dagen nästan, fram tills nu. nu har det regnat.

efter träningen så kom daniel hem till mig. vi var också ute och gick lite, och nu vill han sova för han ska faktiskt upp 6.15 imorgon. stackaren. fast han är duktig, jag är stolt över honom. det är inte alls många jag känner som jobbar så hårt som honom. dock så saknar jag att kunna verkligen sova över med honom och ligga och dra sig i flera timmar. men men, så är livet.

till hösten ska han och jag åka utomlands. ta någon sista minutenresa och bara åka iväg. det ska bli hur skönt som helst.

morgondagen är oviss. har ingen aning om vad jag ska göra. emmie ville till tennisveckan i båstad, men hon jobbar en massa så det blir nog inte av. och david skulle ringa mig, men det har han inte gjort.. så, han vill väl antagligen inte träffas heller. (eller så har han bara glömt det, men det är bäst att ställa in sig på det värsta) men då kan jag jobba, det är bra. jag har liksom jobb, men jag behöver inte göra det, det är väl därför min motivation till det är så låg.

eller haha, nu ringde david. så det blir att träffa honom i ett par timmar, sedan träna spinning med anna. vi är så förbannat duktiga, heja oss!

jaja. godnatt eller något.

20050704

 

kick n' box, aah!

precis som jag befarade blev det hemskt varmt idag. dock så blåste det som sagt mycket, så jag överlevde shoppingturen i malmö. dock så handlade jag, vilket jag inte skulle göra. men det var så billigt så jag kunde inte motstå. och jag åt nyttigt, jag är så duktig!

sen var jag och anna och tränade kick n' box på friskis. otroligt längesedan jag tränade, så det var förbannat jobbigt men ungefär lika skönt också, att äntligen svettas lite. ska träna imorgon igen. längtar redan!

kvällen idag får jag spendera vid datorn, då jag är hemskt trött efter träningen och david bor i påarp och tågen dit går typ.. varannan dag. nej, där kryddade jag. men väldigt sällan iallafall. det är hemskt fint väder ute och det känns egentligen inte bra att sitta inne. men vad gör man. i allmänhet tycker jag att folk här i staden är ganska dåliga på att hitta på saker på kvällarna. det är ju så trist att sitta inne när det är fint väder.

jaja, det kommer väl fler fina sommarkvällar snart. och på söndag är det antagligen liseberg, mycket trevligt.

 

redan 25 grader!

idag kommer det bli fruktansvärt varmt.

jag känner det på mig, och allting visar på det. klockan är bara halv elva och det är redan 25 grader i skuggan utanför vårt kök. herregud. tur att det verkar blåsa en helt del.
jag gillar värme. men då ska man ha en pool eller ett hav att bada i väldigt nära en. annars kan det vara jobbigt, som t.ex. när man ska gå i en massa affärer i malmö. hrmhrm!

men jag ska inte klaga. regn är nästan tusen gånger värre så.

dagens morgonpepp var att jag såg en video med mariah carey i bikini på tv. men hon är faktiskt inte anorektiskt smal som de flesta andra som visar sig i bikini på tv, utan hon har faktiskt lite naturliga former och inte en helt platt mage. ja! det finns faktiskt en gud.

jag längtar tills på tisdag, då ska jag träffa malin i lund och avnjuta en fika någonstans. det ska bli hemskt trevligt. kan knappt komma ihåg när vi sågs sist... ett bra tag sen var det iallafall.

nu ska jag avnjuta en härlig frukost ute i morgonsolen på vår balkong. och sen en massa vattenmelon till efterrätt. jag älskar sommaren!

 

fin i kanten?

hur är man när man är fin i kanten?

fick höra i både fredags och i dag av två olika människor att jag är fin i kanten. vad är det för något? hur är man när man är fin i kanten? är jag det?

jag vill inte vara fin i kanten iallafall. bäst att jag sätter mig i leran och bångar öl imorgon, för då är man iallafall inte fin i kanten enligt max.

nä, godnatt på riktigt nu. måste vara utvilad för en shoppingdag i 26 graders värme i malmö, som aftonbladets väder lovar oss. heja heja!

 

jag följer trenden, som alla andra

detta är min första blog någonsin och detta är det första jag skriver i min första blogg någonsin. ett riktigt stort ögonblick.. eller inte.

fick bara en stark saknadskänsla innan idag. jag saknade dagboken på lunarstorm. men jag vill inte börja hänga där igen, därför kom jag på att jag kunde fixa en blog. så får jag skriva av mig. och vara lika tuff som alla andra är.

i veckan hade jag tänkt åka en massa på mitt sommarkort, imorgon bär det av till malmö med emmie. hon ska väl handla en massa reakläder om det finns något fint väder, och jag ska väl agera smakråd då jag redan har handlat lite väl mycket på rean både i stockholm och i malmö.

imorgon börjar även min och annas nyttighetsvecka. det är fan sjukt vad vi utsätter oss för.. men ja, vi ska iallfall äta hemskt nyttigt och träna varje dag. mest för att se om det verkligen ger något resultat. vi ska försöka hålla på med detta i två veckor, men vi får ha en dag som vi får synda på. tur det.

vi åkte aldrig till roskilde idag, anna och jag. ångrar det lite fast inte ändå. en dag där med resa, mat och inträde hade gått på över 900 kronor och när vi var i malmö förra veckan kom tjejerna inom oss fram. vi insåg hur mycket kläder man faktiskt kan få för 900 kronor. haha. hoppas inte emil är arg nu bara.

lyssna på coldplays nya skiva också förresten. otrolig. godnatt.

Archives

2005-07-03   2005-07-10   2005-07-17   2005-07-24   2005-07-31   2005-08-07   2005-08-14   2005-08-21   2005-08-28   2005-09-04   2005-09-11   2005-09-18   2005-09-25   2005-10-02   2005-10-09   2005-10-16   2005-10-23   2005-10-30   2005-11-13   2005-11-20   2005-11-27   2005-12-04   2005-12-11   2006-01-08   2006-01-15   2006-01-22   2006-01-29   2006-02-05   2006-02-12   2006-02-19   2006-02-26   2006-03-05   2006-03-12   2006-03-19   2006-03-26   2006-04-02   2006-04-09   2006-04-16   2006-04-23   2006-04-30   2006-05-07   2006-05-14   2006-05-21   2006-05-28   2006-06-04   2006-06-11   2006-06-18   2006-07-02   2006-07-09   2006-07-16   2006-07-23   2006-07-30   2006-08-06   2006-08-13   2006-08-20   2006-08-27   2006-09-03   2006-09-10   2006-09-24   2006-11-05   2006-11-12   2006-11-19   2006-11-26  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?