matildas blogg

om katter, hundar och alkohol som vi västerländska kvinnor mest intresserar oss för enligt teheran times.

20050715

 

böcker.

nu har jag och mamma varit på biblioteket och en känsla jag inte har känt på jättelänge har infunnit sig i min kropp.

en känsla som jag inte alls kan förklara men jag mår så hemskt bra av den. lyssnar på the shins och har lånat åtta nya böcker, och just nu vill jag inte alls ha sommar och sol och grillkväll, jag vill ha höst så att jag kan ha en ursäkt för att krypa upp i sängen med ett tjockt täcke och ligga och sträckläsa böcker.

jag lånade två små och enkla franskaböcker (typ ett försök till att vara ambitiös och fylla på mitt franska ordförråd) som hette personne ne m'aime, j'aime personne och violette et la boîte de sable. sånna dära härliga böcker som typ handlar om sjuåriga barn... eh. de är säkert roliga. sen en engelsk bok, the boy-free zone, och grattis, ha ett bra liv av cannie möller (föll för framsidan, varför ska jag alltid göra det för?), och klotter och kärlek av simonette schwartz (samma där igen, framsidan...) och tusen kulor av peter pohl. har säkert läst den redan, men jag kommer inte ihåg så jag kan lika gärna läsa den igen. sen lånade jag två diktböcker också. gråter aldrig samma tårar två gånger igen av daniel boyacioglu. han var på min skola och höll ett föredrag och läste några dikter förra året och jag gillade honom lite så då kan jag väl läsa hans bok också. den andra diktboken hette kräklek, av åsa ericsdotter. än en gång föll jag för framsidan. sjukt snygg. men ibland behöver jag komma ner på jorden och läsa lite saker jag blir ledsen av, och ledsen kommer jag bli av den boken. det förstod jag redan på första sidan.

nu ska jag städa lägenheten och det vill jag som sagt inte alls göra. jag vill läsa. mysa. lyssna på bra musik. och titta på garden state en gång till innan jag lämnar tillbaka den. men ibland måste man göra saker, trots att man inte vill det.

 

clouds.

glömde att skriva igår. förlåt. det hände ändå inget särskilt igår...

förutom att jag och daniel tittade på garden state och att den var jättejättejättebra. blev förvånad. trodde att den skulle vara en ganska typisk och töntig kärlekskomedi men den var vettigt och riktigt fin.

idag vaknade jag upp klockan halv nio och var alldeles ensam i daniels hus. det var lite läskigt, men inte så farligt. jag bäddade sängarna och strosade runt ett tag i huset. sen cyklade jag hem, och köpte frukostbullar till mina föräldrar så snäll som jag är. gesten uppskattades. snart ska jag och mamma gå till biblioteket och låna lite böcker. det var jättelängesen jag läste... har inte alls varit sugen på att läsa på kanske ett år. men jag ska ge det ett försök.

sen ska jag städa hela lägenheten, dock kommer det bli väldigt lätt eftersom mina föräldrar storstädade i helgen. haha. efter städningen blir det nog en sväng på stan, måste köpa hårinpackning till mitt supertorra sommarhår. och efter det är det dusch och fix för ikväll är det grillkväll hos daniel! tabbe bara att det ska regna. men det blir säkert nice ändå. hoppas alla som vi har bjudit kommer, annars så blir det jättelite folk. men det blir säkert skoj. lite snälla människor + alkohol + dansmatta är alltid en bra kombination om man vill ha roligt. kommer bli mycket hiphop ikväll - las palmas - tror jag också. och både ligger och slobban har sagt att de ska bli mycket fulla. ja, det kommer bli en höjdarkväll.

imorgon är det dags för venfestivalen. hoppas verkligen inte att det ska regna., det blir hemskt mycket tråkigare då. jag vet inte ens om jag har varit på ven, lite galet ändå. och jag har glömt min mobil hos daniel och jag känner mig jättehandikappad... om någon vill komma på grillkvällen så får ni ringa :p


20050713

 

sprout and the bean.

när jag vaknade idag var det jättemolnigt, och det var antagligen det som gjorde att jag var på världens sämsta humör till ungefär klockan tre idag. det var sjukt. jag var arg på allt och alla.

gick med mamma på stan och muttrade över exakt allt som man kan vara arg på. jag köpte en jättefin kjol, men var fortfarande sur så tillslut blev hon jättetrött på mig, så vi gick och köpte två askar jordgubbar utanför mariakyrkan för 20:- för båda (billigt, tyckte jag). och så gick vi hem och åt lunch som bestod av... jordgubbar. och mjölk. och socker.

sen ringde emmie och frågade om hon och gabriel kunde få komma upp och besöka mig lite, och det var ju klart att de fick det. fast vi stannade inte här uppe hos mig, utan vi gick och handlade glass och gick en promenad i det fina, men blåsiga, vädret. det var trevligt och jag blev ganska snabbt på bättre humör.

när jag kom hem vid fyra hade daniel redan kommit hem till mig. han hade tagit med sig typ tio askar med creme bonjour och annat sånt från sitt jobb, så min mamma var glad. och daniel gjorde så att jag blev på ännu bättre humör, med sin söthet och snällhet. jag tycker om honom så hemskt mycket, verkligen.

när daniel gick vid sextiden så började jag peppa inför min spinningträning, men när jag kom till friskis vid halv sju så stod det att den var inställd. happ. då joggade jag i en halvtimme istället, och tränade lite styrka. jag är ganska duktig ändå. anna har lagt av med all träning och vår nyttighet, men jag försöker fortfarande... dock inte alls lika strikt som förra veckan men ändå.

nu ikväll gick jag och elin på en liten promenad. det blåste mycket, men det var trevligt att få snacka lite skit såhär på kvällskvisten. clara ringde och sa att hon och några andra var på gröningen, men när vi väl nådde gröningen såg jag ingen clara... men men.

och nu är jag hemma, framför datorn, där jag alltid landar om kvällarna. jag ska nog jogga imorgon också, eftersom det gick så bra idag. förr har jag alltid varit kass på att jogga, men idag... ja, det kändes helt enkelt väldigt bra. och imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men på kvällen ska jag hem till daniel. vi har FF!!!!!1111 liksom. haha. men det blir säkert mysigt. och på fredag är det dags för grillkväll, det blir också najs. hoppas på bra väder iallafall.

20050712

 

I like the peace in the backseat.

varning för ett långt och babbligt inlägg, då jag är uttråkad och inte har något att göra... och ny design! tröttnade på den gamla.

varm och härlig dag idag, jag tycker verkligen om mitt liv för tillfället. det var mysigt att träffa emil, det var längesen vi verkligen sågs och pratade så det var verkligen på tiden. emil är så snäll, fast han ska hålla på och försöka fotografera mig hela tiden och det är inte lika snällt. jag gillar inte att vara med på kort! efter jag hade lämnat emil tog jag sjuan hem till daniel. missade åttan så jag fick promenera en bit också, men det var bara mysigt att göra det i eftermiddagssolen. hos daniel var det mysigt, som vanligt. vi tittade på andy milonakis show och den killen är verkligen sjuk... och rolig. sen planerade vi lite inför helgen.

sen sket jag faktiskt i att ta bussen hem från daniel. jag gick istället! tror att det är ungefär 4 kilometer. det tog 45 minuter iallafall och det var mysigt att gå faktiskt. nu ville jag egentligen åka till gröningen och ta ett kvällsdopp med elin och mathias och dem fast de var redan påväg hem till ludde för att kika film och det är jag inte alls sugen på.

imorgon har jag ingen aning om vad jag ska göra. det enda jag vet är att jag vill vara ute i solen. och jag ska nog gå upp tidigt och vara ambitiös och gå på steppasset klockan 9. hade varit ganska skönt tror jag. rigi ville åka och bada i falsterbo och det vill jag också egentligen, men jag vill att vi ska vara ett stort gäng som åker och har skoj. men just nu är vi bara tre, och då är jag inte alls lika sugen. då kan man lika gärna gå ner på fria bad här i helsingborg istället. eller så åker jag till lomma imorgon och hälsar på farmor och farfar! det hade också varit mysigt. och bada i lomma ett tag. hm, ja, kanske.

the arcade fires nya ep är inte alls lika bra som deras förra funeral. en stor besvikelse, faktiskt. likaså med röyksopps nya skiva.. den är inte bra, inte än iallafall. dock har jag på känn att det kan vara en sådan skiva som behöver några lyssningar för att bli bra. har lite musiktorka för tillfället. det mesta jag har känns tråkigt och trist och jag hittar inget skoj att ladda hem heller. det enda som håller just nu är death from above, kent och coldplay.

på lördag är det dags för venfestivalen och det ska bli mysigt. har ingen aning om vilka som ska dit, förutom jag och daniel. men det blir säkert supermys. och på söndag ska jag åka till stockholm med familjen vilket både ska bli mysigt och tråkigt. tråkigt på kvällarna, för då saknar man alla vänner och allt skoj som händer, men mysigt om dagarna för vi ska hitta på jättemycket grejer. jag hoppas att jag inte behöver stanna där enda till på nästa fredag. men det kommer antagligen bli så. och herregud vad sommarlovet har gått fort hittils, nu har ju mer än hälften gått. usch. men jag och emmie konstaterade faktiskt i går att vi saknar skolan litegrann ändå. saknar tryggheten av att någon annan planerar ens dagar. man har liksom ett bestämt schema. när man är ledig måste man själv planera och ordna allt. mycket jobbigare helt enkelt. :)

nä, nu måste jag nog gå ut på balkongen och svalka mig lite. här är så sjukt varmt. sen ska jag nog sova snart också, är hemskt trött och har varit det hela dagen. höll på att somna hos daniel till och med. hejdå!

 

jag är trött och varm, men lycklig ändå.

idag är det helt sjukt varmt, och det känns som att det är det enda jag skriver om. men det skiter jag i, för det är ju verkligen sjukt varmt och jag är sjukt glad över det. trots att det kanske inte verkar så.

viktor sov här i natt, och jag var tvungen att sätta klockan på åtta eftersom att mäklaren skulle hit klockan tio och jag hade lovat mamma att hjälpa henne att fixa till här hemma. otroligt jobbigt att gå upp så tidigt, men jag överlever väl. efter frukosten lade jag mig ett tag i solen, men det var alldeles för varmt så jag satte mig istället och läste tidningen på balkongen i skuggan. mycket mer behagligt. efter det fick jag ett ledsamt samtal från anna och det var inte roligt alls. stackaren.

resten av dagen skall spenderas såhär: först ska jag sola i en timme, sen ska jag träffa emil på gröningen klockan två för att äta en liten glass från hauffes och sitta och prata. vi fyra, fem ska jag ta bussen hem till daniel för att pussas en massa med honom. är så sjukt pussugen och jag saknade honom otroligt mycket igår när det var en massa par med oss i danmark.

men! nu ska jag inte sitta här inne framför datorn mer. ska ut i solen, med en nektarin och min mp3spelare som sällskap. ha en bra dag!

 

mycket, mycket att skriva.

oj, det var riktigt längesen jag skrev. orkar dock inte skriva så mycket nu men stora uppdateringen kommer imorgon.

igår var jag på liseberg. det var riktigt gött. och idag har jag både varit emmie och varit i danmark med massa folk och druckit vin. det var också riktigt gött! och nu är jag och viktor här och vi ska sova för klockan åtta imorgon ska jag väcka honom, för mäklaren kommer jättetidigt imorgon. så nu måste vi sova. det kanske märks att jag har druckit, jag vet inte. och imorgon ska jag träffa emil, och sen daniel. jag har världens bästa liv!

PUSS!


Archives

2005-07-03   2005-07-10   2005-07-17   2005-07-24   2005-07-31   2005-08-07   2005-08-14   2005-08-21   2005-08-28   2005-09-04   2005-09-11   2005-09-18   2005-09-25   2005-10-02   2005-10-09   2005-10-16   2005-10-23   2005-10-30   2005-11-13   2005-11-20   2005-11-27   2005-12-04   2005-12-11   2006-01-08   2006-01-15   2006-01-22   2006-01-29   2006-02-05   2006-02-12   2006-02-19   2006-02-26   2006-03-05   2006-03-12   2006-03-19   2006-03-26   2006-04-02   2006-04-09   2006-04-16   2006-04-23   2006-04-30   2006-05-07   2006-05-14   2006-05-21   2006-05-28   2006-06-04   2006-06-11   2006-06-18   2006-07-02   2006-07-09   2006-07-16   2006-07-23   2006-07-30   2006-08-06   2006-08-13   2006-08-20   2006-08-27   2006-09-03   2006-09-10   2006-09-24   2006-11-05   2006-11-12   2006-11-19   2006-11-26  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?