matildas blogg

om katter, hundar och alkohol som vi västerländska kvinnor mest intresserar oss för enligt teheran times.

20050813

 

det går över, det går över, det går aldrig över.

inatt har jag sovit superdåligt. somnade inte på riktigt förrän vid sex och sen vaknade jag vid tio. det är inte många timmar och jag börjar få huvudvärk.

men jag är på gott humör. jag har verkligen inte pysslat med någonting idag, bara ätit frukost. jag låg i sängen och tittade på mtv (varför vet jag inte, jag gör det aldrig) och bara slappade halva morgonen.

nu är klockan halv två och jag tror bestämt att jag inte ska göra någonting alls idag. eller jo, ikväll ska vi hem till hampus. men idag på dagen ska jag bara vara hemma. och kanske gå och träna. det är allt. problemet med att bara vara hemma sådär är att jag verkligen, verkligen behöver rensa i min garderob. mina kläder har ingen ordning alls, och allt är en enda stor röra plus att det ligger en massa annan skit blandad med kläderna. jag måste verkligen göra iordning där innan skolan börjar. frågan är om jag ska göra det idag, eller någon annan dag. hm. tiden får utvisa. jag är iofs på ett ganska bra humör för sådant pyssel. jag vet knappt vad jag har för kläder heller så det kan nog vara bra att få lite koll.

och jag vill flytta nununu! jag vill åka till ikea nununu och köpa en massa nya saker till mitt nya rum. men det blir väl inte förrän om en månad, eller två. jag saknar daniel och vill krama honom nununu också. men det går inte. blä. men det dröjer inte så länge tills jag får göra det, iallafall. imorgon.

 

hide away.

idag är det verkligen höst. det luktar höst ute. och det började mörkna redan vid sju. men jag tycker att det är ganska mysigt. förutom att det var jättekallt när jag väntade på bussen.

och jag fick äntligen tag i daniel! så lättad jag blev. försökte nå honom hela dagen igår och imorse och blev typ skiträdd. men ja, han mådde bra och hans mobilbatteri hade bara dött. idag har jag städat lägenheten och fikat med niklas, och nu ikväll har jag ätit kebab med david. sen tittat på film hemma hos honom. vi tittade på red dragon, den var ganska så läskig tyckte jag.


det var jättetrevligt att träffa niklas iallafall! som vanligt så har vi mycket att prata om, och idag flög verkligen tiden iväg. han och jag är ganska lika, tror jag. nu är jag typ ganska hungrig. och trött. sen så tycker jag verkligen om daniel jättemycket, och saknar honom. blev mest glad i världen när han ringde mig innan under the polyphonic spree och var jätteglad och pratglad och då saknade jag honom så otroligt. min daniel. men på söndag så får vi äntligen träffas igen.

imorgon ska vi nog på fest hos hampus i ödåkra. kan nog bli trevligt. hittar inte dit bara, så jag måste få tag i honom och få reda på lite sådant. men just nu vill jag mest ta en nattamacka och sen sova. förresten så är laleh jättejättejättebra. lyssna på henne.

20050812

 

ibland blir det mycket.

idag har jag fått massor gjort. det kanske berodde på att jag gick upp vid nio. ja, antagligen. jag har hunnit med så mycket som att (i rätt tidsordnng): titta på en lägenhet, träna, duscha, ta kort, fixa mitt nya bankkort och idkort, fika, titta på en annan lägenhet, köpa jeans, klippa mig och titta på film. det du! det är det inte alla som klarar.

den sista lägenheten som vi tittade på var superjättefin. eller egentligen inte jättefin, men den var stor med två gigantiska sovrum, kakelugn och superbra läge mitt i stan. en fyra på 123 kvadrat, det är ganska stort. och vi ska nog få den :) hyresvärden hade bara två som var intresserade och vi låg bättre till så... vill vi ha den så får vi den i princip. jag är verkligen skitglad att vi inte behöver flytta till typ plantan eller något, utan bara två kvarter från där vi bor nu. jag får liiite närmre till skolan och mamma har sitt gym precis över gatan. åh, jag vill flytta nu! men vi måste sälja vår nuvarandra lägenhet först.

sen har jag varit hemskt trött hela dagen också med tanke på att sömnen inatt inte var många timmar. usch. och filmen, be cool, var verkligen en kalkon. trots att den hade några riktigt roliga skämt. men den höll verkligen inte i längden. sen har jag försökt ringa daniel nu men det verkar hopplöst. varannan gång kommer jag till hans telesvar och varannan gång ringer och ringer det utan att han svarar. vad fan håller han på med? blir nästan orolig. han lovade ju att alltid ha mobilen igång och laddad och tillhands så vi alltid kunde ringa varandra. åååh :(

imorgon ska jag städa hela lägenheten och sen ska jag faktiskt göra något så ovanligt som att fika med niklas. det var typ... kanske... ett år sen vi fikade? nää. kanske inte. men mer än ett halvår iallafall. så det ska bli hemskt trevligt för han är hemskt trevlig. imorgonkväll vet jag inte alls vad som händer. det är så många som är på emmaboda. men jag och david funderar på att åka till ystad och hälsa på mille. det hade varit roligt. och nu är jag så trött så jag nästan håller på att ramla av stolen. måste bara ringa david och försöka ringa till daniel en sista gång innan jag somnar.


20050811

 

topmodelkväll med anna och såntdär.

nu är det fan höst. eller det kändes så innan idag iallafall, både när jag hoppade av tåget i påarp och när jag och anna tittade på film här på mitt rum för några timmar sen, med varsin kopp varm choklad och bara en liten lampa tänd i fönstret. jag tror knappt att det kommer bli någon mer sommar i år.

så ja, idag så jag har spenderat dagen i påarp. eller jag åkte inte vid förrän vid halv två, men innan dess gjorde jag inget mer än att vara lite med mina föräldrar. det är iofs lite värt att nämnas. vi pratade en massa om flytten, lite olika lägenheter och att de planerar en långresa över julen. typ till hawaii, bahamas eller malaysia. jag blev jätteglad och pappa och mamma verkade också vara det.

kvällen spenderades med anna. vi tittade på dubbelavsnittet av topmodel, och ett av avsnitten var finalen. det var helt rätt tjej som vann, naima! hon är riktigt snygg.

nu är jag jättetrött och anna har hållt mig uppe alldeles för länge med tanke på att vi måste gå upp vid niotiden imorgon. vi ska nämligen kolla på lägenheter på planteringen vid strax efter tio imorgon. så nu: godnatt från mig och anna.

20050809

 

saknar henne... och honom.

nu ikväll ska jag hem till frida. det kan säkert bli trevligt. kan iallafall inte sitta hemma för då kommer jag tänka alldeles för mycket och bli ledsen. nu ska jag glömma honom litegrann.

bilden är från när jag och emmie var i stockholm två veckor förra året. vi var där i två veckor på skoltid och gjorde nåt litet arbete men för det mesta hade vi bara skoj och gjorde en massa roliga saker. ah, jag saknar vittra. och emmie.

måste ringa henne imorgon.

 

smålandsångest.

ibland så är man ganska onykter och är på fest och tar misslyckade bilder på sig själv + diverse vänner. och ibland är man inte det.

som t.ex. de senaste dagarna. då har jag bott djupt in i smålands skogar i en by kallad reftele där min mormor råkar bo. där finns i princip ingenting att göra. mormor har en telefon, en tv med 1,2,4 och där tar det slut. man kan spela alfapet iofs. igår tog vi en heldagstur till ullared och shoppade. det är fan sjukt att man står i KÖ för att få komma in i ett varuhus och handla. jag kan inte riktigt smälta det. och ändå då står jag där själv... hos mormor får man alltid så mycket tid över för att tänka. då fick jag lite ångest, jag har verkligen inte tänkt sådär jättemycket under hela sommarlovet - det har varit ganska fullt upp. men mormorångesten är jag van vid. brukar få det när jag är där.

kom hem från småland idag vid lunch. sen gick jag till friskis och tränade, och vid fem vinkade jag av daniel, ene och rm för de skulle åka till emmaboda. det kändes inte ett dugg bra. jag var ledsen både för att jag inte själv skulle med och för att daniel åkte utan mig. jag hade nog inte velat åka utan honom... men jaja. det är hans liv och hans val. typ.

ikväll ska massa folk hem till frida så jag kanske får pallra mig dit. känner inte frida och varannan person på det stället verkar ju tro att jag hatar dem så isåfall har jag en jobbig kväll framför mig med att försöka övertyga alla om att jag inte gör det. förstår inte hur folk kan tro det. bara för att jag inte orkar vara sådär jättesocial mot folk jag knappt känner så betyder det verkligen inte att jag hatar människorna.

i veckan vet jag inte heller vad jag ska hitta på, det enda jag vet är att jag ska övningköra, boka klipptid och åka till ystad för att festa.


20050807

 

slobbanfestival!

igår var det en hel del party, som bilden här till vänster vittnar om. det var äntligen dags för slobban/ #hehufestivalen i nyvång!

vid 14.00 mötte jag och daniel upp med ligger för att åka till danmark och inhandla alkohol inför kvällen. ligger köpte en koskenkorvavodka och jag en mycket konstig äkta rysk vodka som killen i affären sa var jättegod. (kan vodka vara gott?) den hade ball etikett och sånt iallafall.

vid fem tog vi 520:an till nyvång och vi förväntade oss att partyt redan hade börjat, men så var det icke. men när ligger äntligen tog upp vodkan så blev allt skibra.


festivalbesökarna var jag, daniel, ligger, byst, viktor, ida, slobban själv, fem-sex nyvångsbor och slobbans 23åriga syster med hennes vänner. vi grillade lite kött och åt massa goda hemlagade pommes och sen var det bara party. ligger drog i sig ungefär 7 dl vodka och spydde som ett djur och var sådära allmänt rolig som bara ligger kan vara när han är full. sen däckade han vid elvatiden med en blå spann bredvid soffan. vi andra partade väl fram till tvåtiden tror jag, sen var alla jättetrötta och somnade. jag och daniel och byst fick sova ute i en av hans syskons rum och vi var tre som delade på en säng och allt var jättevarmt och jag sov jättedåligt. kan också bero på att jag kanske hade förfriskat mig lite väl mycket under kvällen. hum.

idag har jag varit bakis och tittat på en lägenhet som vi är lite intresserade av. den var ganska trevlig, inget särskilt. jag hade väl kunnat tänka mig att bo där. hyfsat nära till skolan och så. nu så har jag precis packat klart för vi ska åka till småland och hälsa på mormor nu. mamma och min lillasyster ska bara bråka klart först. syrran vägrar att byta om till något annat än skitfula håliga strumpbyxor trots att mamma verkligen ber snällt. så tycker min syster att mamma inte respekterar henne som person och hur hon vill se ut och blablabla typ.

ja, är tillbaka på tisdag. alla får rinag mig och hitta på saker med mig för daniel är på emmaboda då och tiden måste gå snabbt för jag kommer sakna honom. puss på er alla.

Archives

2005-07-03   2005-07-10   2005-07-17   2005-07-24   2005-07-31   2005-08-07   2005-08-14   2005-08-21   2005-08-28   2005-09-04   2005-09-11   2005-09-18   2005-09-25   2005-10-02   2005-10-09   2005-10-16   2005-10-23   2005-10-30   2005-11-13   2005-11-20   2005-11-27   2005-12-04   2005-12-11   2006-01-08   2006-01-15   2006-01-22   2006-01-29   2006-02-05   2006-02-12   2006-02-19   2006-02-26   2006-03-05   2006-03-12   2006-03-19   2006-03-26   2006-04-02   2006-04-09   2006-04-16   2006-04-23   2006-04-30   2006-05-07   2006-05-14   2006-05-21   2006-05-28   2006-06-04   2006-06-11   2006-06-18   2006-07-02   2006-07-09   2006-07-16   2006-07-23   2006-07-30   2006-08-06   2006-08-13   2006-08-20   2006-08-27   2006-09-03   2006-09-10   2006-09-24   2006-11-05   2006-11-12   2006-11-19   2006-11-26  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?